14. heinäkuuta 2015

Zenväritys

Zenväritys - luovaa värittämistä aikuisille
Rauhoitu, Rentoudu, Virkisty 

"Värittäminen on aikuisten uusi, kansainvälinen tapa rentoutua. Vapaa värittäminen rauhoittaa, tuottaa hyvää oloa ja aktivoi aivojen tunteisiin ja luovuuteen liittyviä alueita. Kun keskityt väreihin ja päästät luovuutesi vapaaksi, koko olemuksesi rentoutuu. Värittämisessä ei ole sääntöjä, vaan jokainen toteuttaa omia näkemyksiään - luo ja nauti" 

Kuva googlesta
Lapsethan pitävät värittämisestä ja tekevätkin sitä usein. Päiväkodeissa, kouluissa, kotona, kaikkialla väritetään. Lapset värittävät erilaisia väritystehtäviä ja kuvia, eikä siinä ole mitään uutta. 
Aloin kuitenkin viime viikolla miettimään miksi kaikki aikuisetkin nykyään vaan värittää. Tai ainakin se siltä tuntuu, kun selailee facebookissa kavereiden ja mamma ryhmien seiniä. Uusia väritettyjä zenkuvia julkaistaan koko ajan lisää. Anoppilastakin löytyi aikuisten värityskirja. 

Pitipä sitten kokeeksi ostaa itsellekin värityskirja ja taisin tosiaan koukuttua! Viimeiset pari iltaa on mennyt värittäessä. Ja ainakin jossain määrin mulle tämä väritys tosiaan toimii rentoutumiskeinona, niinkuin kirjan kannessa "luvataan". Tarkoituksenahan on keskittyä väreihin ja pikkutarkkaan työhön. Laukaista stressiä ja keskittyä hetkeen. Huomasin kuitenkin itseni kohdalla, että kun vaan istun alas ja väritän, alan ajattelemaan _tosi_ syvällisiä. Asioita joita tuskin muuten miettisin. Ensimmäisenä väritysiltana mietinnän kohteena oli mm. värittämisen psykologinen merkitys, ja se kuinka voisin käyttää sitä hyödykseni tulevaisuudessa tekemässäni hoitotyössä. :D  Mukavaa vaihtelu! Normaalisti mietin vaan tekemättömiä kotitöitä. 


Zenväritys tosiaan vie siis mukanaan, enkä enään ihmettele miksi omat some kanavani täyttyy jatkuvasti uusista luomuksista! Enkä ihmettele enään sitäkään, miten normaalisti vilkas pikkusiskoni keskittyy aina värittämiseen niin täysillä. Tai ylipäätään sitä miksi lapset pitävät värittämisestä niin paljon.
Olen siis enemmän kuin tyytyväinen ostokseeni ja suosittelen kyllä sitä muillekkin! Mielestäni tämä on todella halpa ja hyvä keino lievittää stressiä arjen keskellä. Erilaisia värityskirjoja myy niin kirjakaupat, kuin päivittäistavarakaupatkin. Omani ostin S- marketista hintaan 8,90€. 

Jokos muut on alkaneet värittämään? Koetteko siitä olleen jotain konkreettista hyötyä itsellenne? 

- Crista -

4 kommenttia:

 1. Mulla on kaks yks versio tuosta ja oon tykänny, vaikka olevinaan aikaa ei oo ollu taas hetkeen tehä tuota.. tekosyitä ;) pitää näyttääki se versio sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ajatellu et vois ostaa toisenkin kirjan missä olis muitakin kun vaan kukkia. Jossakin mamma ryhmässä näin kirjan jossa oli vaan eläimiä. Se vois olla mulle vielä enemmän se mun juttu. :) Onko ne sulla semmosia missä on kaikkee maan ja taivaan väliltä? :)

   Poista
  2. kukkia, kuvioita ja tipuja muistelen ainaki olevan :) pitää näyttää sulle ku tuutte käymään! http://www.atenakustannus.fi/tilaukset/kirja/746 tuo on mulla mutta suomalaisessa halvempi. näköjään tuon kakkosversiossa on eläimiä :)

   Poista
  3. Täytyykin käydä kattoon toi linkki :) thänks!

   Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)