23. heinäkuuta 2015

Verkkotutti


Vähän turhankin usein luen tai kuulen, kuinka jonkun vanhemman kuusikuukautta tai siitä hieman vanhempi vauva meinaa tukehtua. Useimmiten se mihin meinataan tukehtua on kurkku, vesimeloni, tai mikä hyvänsä muu suolaton, käytännössä mauton, mutta tuore kasvis tai hedelmä, jota pienelle vauvalle saa jo antaa sellaisenaan. Opetellaan siis syömään heti kun siihen on "lupa".  Vanhemmat leikkaavat kivoja pikku kurkkutikkuja siinä uskossa, että se on lapsesta hauskaa ja sillä saa rapsutella ikeniä. Todellisuudessa se lapsi ei tiedä sen hauskuudesta ennenkun se sille ensikertaa nenän eteen lyödään. Ja todellisuudessa ikeniä voi raspsutella vaikka vauvoille tarkoitetulla purulelulla, jonka saa mukavasti viilennettyäkin. (Täysin sormiruokailuun perehtyneet ja sen nimeen vannoutuneet onkin sitten asia erikseen ja varmasti tietävät mitä tekevät. )

Mielestäni siinä ei ole mitään pahaa, että maistellaan eri ruokia eri muodoissa, päin vastoin. Sormilla tai tarkemminsanottuna itse syöden oppii vaikka mitä uusia taitoja, mutta miksi se tehdään tietoisesti tavalla joka saattaa pahimmassa tapauksessa viedä lapselta hengen? Voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka romaanin, mutta todennäköisesti loukkaisin jotakuta äitiä ja sen takia pyrin pitämään postauksen suhteellisen lyhyenä ja päädyn vaan esittelemään meidän uuden löydön, joka onkin suhteellisen uusi tuote suomen markkinoilla. 

Eli ostimme Taicalle verkkotutin Prismasta ja hintaa tutilla oli vajaat kuusi euroa. Tarkoituksena oli tämä ostaa jo aikasemmin netin kautta, mutta päätin odottaa siihen asti, että sen saisin ostettua suomesta. Sillon todennäköisesti se on testattu niin, että vauva ei siitä saa mitään osia irti, joihin voisi tukehtua. Mielestäni tämä verkkotutti on mitä mainioin keksintö, kun aletaan harjoittelemaan syömistä ja maisetelemaan eri makuja. Verkon sisään saa laitettua näin kesällä tuoreita marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Olen myös huomannut, että verkkoon laitetut jääpalat on erittäin toimiva ratkaisu viilentää kutisevia ikeniä! Taica tykkää tästä ihan hirmuisesti, etenkin kun se maistuu joka kerta erilaiselle ;) Turvallinen tapa siis antaa vauvalle maisteltavaa muunkin kuin soseen muodossa. Me Taican kanssa suositellaan tätä jokaiselle vauvalle, joka ei vielä osaa/pysty pureskelemaan ruokaansa pieneksi.


 - Crista -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)