25. syyskuuta 2014

Liianpitkä tauko!

Niinkun otsikkokin jo kertoo, on viime postauksesta kulunu ihan liian kauan! Tähän väliin on mahtunut vaikka mitä taivaan ja maan väliltä. Varoitus siis jo nyt. Tästä voi tulla melko pitkä :D

Alotetaan vaikka viimeviikon neuvolakäynnistä jollon raskausviikkoja oli 27+1. Tän neuvolakäynnin oli tarkotus olla lääkärikäynti, mutta harmikseni lääkäri oli sairastunut ja sain vaan halutessani mennä nopeeseen neuvola tarkastukseen. Ja halusinhan mennä, koska olin odottanu taas ikuisuuden neuvolaa. Lähinnä mua kiinnosti verenpaine ja pissanäyte, koska nyt on alkanu turvotus. Sillonkun Lumia odotin alko raskausmyrkytys epäilyt aikalailla näillä viikoilla turvotuksen takia. Pikkuhiljaa alko verenpaineet nousta, tähtiä vilkkuun silmässä ja pissaan tuli proteiinia. Onneks kuitenkin vielä kaikki arvot oli hyviä! Ainoo mikä mua itteeni huolestutti oli painon nousu, vaikka nyt ollaan samassa painossa mitä sillon kun raskaaks tulin. Kesän aikana mulla putos n. 8 kiloo painoo, huonon olon ja ruokahaluttomuuden takia. Varmasti koska oli niin kuuma kesä. Toki nyt painossa näky myös turvotus.

27+1 / ( 23+6 )
Painon muutos +600 /  +400
Turvotus + / -
Verenpaine 122/74 / 119/71
Pissa puhdas/ puhdas
Hemoglobiini 115 / 104
Sf mitta 28 / 18,5

Vauvan arvot:
Tarjonta RT / -
Sydämen syke + / +
Liikkeet ++ / ++

Kohdun pohjankorkeus oli tehnyt melko valtavan loikkauksen alakäyrältä yli yläkäyrän. Mahtaakohan olla neukkutädillä tullut virhe ensimmäisessä mittauksessa, koska nyt mittaaminen oli todella helppoa kun pähkinä oli pyllypystyssä :D No eiköhän tuo tuosta tasotu. Koska meidän tuppukylässä ei liiemmin neuvolalääkäreitä ole niin varattiin mulle aika heti, kun se seuraavan kerran paikalle tulee eli. 2.10 olis uus aika varattuna.  Kuitenkin kun oon erityisseurannassa aikasemman raskausmyrkytyksen takia. Vaikka ei tää siltä tunnu, kun viikkoja kasassa jo 28+1 enkä kertaakaan oo lääkärillä käyny. 
Valittelin vielä väsymystäni, joka ei ainakaan hempasta johdu, koska oli noussu niin paljon. Mitattiin sitten vielä varmuuden vuoks kuume ja kuumettahan oli 38,5 vaikka mulla ei ollu yhtään sellanen olo! Seuraavana aamuna meninkin sitten päivystykseen ja pitkittynyt poskiontelon tulehdus tuli diagnoosiks. Lumilla just loppu antibiootti kuuri korvatulehduukseen niin nyt on sitten mun vuoro. 

Lauantaina olikin sitten ystävän häät, jossa tuli pyörähdettyä. Pekka jäi Lumin kanssa kotiin,joten menin sinne yksin.  Morsiuspuku oli kyllä ihana ja tykkäsin kun oli erilainen mitä normaalisti :) Kotiin lähdin siinävaiheessa kun tölkit ja pullot rupes aukeileen. En hirveesti välitä humalaisista ihmisistä ja koska en sieltä ketään tuntenut niin ajattelin lähtee kotiin vetään unta palloon, mikä oli seuraavan päivän kannalta erittäin fiksu veto!
Nimittäin sunnuntaina meillä sattu ja taphtu...

Lumi valitteli korviansa ja Pekka kerto sen olleen melko kiukkunen jo koko lauantaipäivän. Päätin sitten, että annan Pekan nukkua pitkään ja lähden käyttään Lumia sairaalan päivystyksessä, koska maanantaina mulla alkais koulu enkä haluais olla ensimmäistä päivää poissa. Lähdettiin siis heti aamusta liikenteeseen ja pakattiin eväät ja kaikki matkaan. Lumi kuitenkin nukahti autoon, joten ajattelin että pyörähdän Pekan siskon omakotitalon remppatyömaalla morjestamassa itse tulevia asukkaita ja anoppia joka siellä oli auttelemassa. Lumikin sitten heräs ja ajateltiin siellä syödä eväät, kunnes kesken eväiden syönnin tuli soitto Pekalta, että se on työmaallaan kaatunu eikä pääse sieltä ite pois kun jalkaan sattuu niin paljon. No ei muutakun se reilu 50 kilsaa takasin kotiopäin hakeen särkylääkettä ja kylmäpusseja ja Pekkaa hakemaan. 
No nyt mulla olikin kyydissä kaks, jotka tarvi viedä sairaalalle. Epäilin heti että se jalka on murtunu kun oli turvonnu jo niin valtavan kokoseks. 

Saikulla oltiin varrottu varmaan pari tuntia kun Lumi sai hirveen raivarin. Mikään ei auttanu, mikään ei kelvannu. Päätin että nyt on mun ja Lumin aika lähtee sieltä kotiin. Matka meillä ei kuitenkaan menny ihan niinkun piti! 
Nimittäin satasen alueella auton eteen pomppas hirvi! Pelkäsin koko sen pienen hetken, että en saa autoo pysäytettyä ja kun luojan kiitos tajusin, että auto pysähtyy niin seuraava pelko olikin, että tajuaako takanatulevat jarruttaa niin lujaa. No onneks nekin tajus. Seuraavassa hetkessä se olikin jo vastaantulevien kaistalla, törmäs kuskin puolen oveen, lenski katolle ja siitä valu tuulilasin läpi maahan. 
Soitin heti hätäkeskukseen ja sanoin että nyt tolle autoilijalle ei voinu käydä hyvin, kun autokin on tuhannen mutkalla. Mutta kun ihmeen kaupalla se mies nousi autosta kirves kädessä ja meni samantien lopettaan kärsivän hirven. Vähän siinä sitten sönkötin ja sanoin että en nyt tiiä itekkään mitä tässä tapahtuu :D 
Kaikki pääty siis lopulta hyvin! Onneks kolarissa ollut kuski oli hirvimiehiä ja osas niin nopeesti myös päästää hirven tuskistaan :) Peltiä saa onneks aina uutta :)

Pekka tuli lopulta kotiin jalka paketissa ja kepit käsissä. Kahden viikon päästä kontrolli ja päätös joudutaanko jalkaa operoimaan leikkauksessa vai riittääkö pelkkä kipsi. Toivon sydämeni pohjasta että mitään leikkauksia ei tarvittas! 

Maanantaina alko koulu uudessa toimipisteessä. Jotenkin oli sellanen olo etten kuulu sinne kun kaikki on niin aikuisia ja rauhallisia :D Oma vanha luokka oli jotenkin paljon rennompi! :) Tiistaina en sitten kouluun uskaltanukkaan lähteen ajaan kesärenkailla kun keli oli kuvanmukanen; Jäin siis kotiin Pekan kanssa ja käytiin saikulla vaihteen vuoks näyttämässä jalkaa kun alko sinertään niin paljon. Ei kuulemma mitään vakavaa, hyvä niin. Pekka lähtikin siitä siirtään kaivinkonetta työmaalle valmiiks ja mäin hallille odotteleen sitä ja jatkaan samalla omaa projektiani joka on kestäny jo iäisyyden. 
Sain anopilta ikean hemnes vitriinin joka oli punanen ja koska punanen ei sovi mun sisustukseen ajattelin maalata sen valkoseks. Hallin hyllyssä oli kuitenkin harmaata huonekalumaalia valmiina, joten ajattelin sitten maalata sen sillä :) 


Maalasin sisältäkin takaseinän samalla harmaalla, mutta ajattelin että jos meidän makkarin taperista jää ylimäärästä niin tapetoin sillä takaseinän :) Kyllä se ehkä joskus valmistuu :-)

Mitäs muuta mulla vielä oli mielessä? 
Ainiin Lumin h&m vaatepaketin esittely, joka vihdoin saapu perille. On ruvennu ärsyttään kun henkkiksen toimitukset kestää nykyään niin pitkään :( 
Ihan hello kitty yöppäri <3 14,99€

Minni paidat olikohan nää 14,99€

Collegehousut, kaikki samaa mallia eri kuosilla 7,99€/kpl
 Nyt on vihdoin neitillä oikeen kokosia vaatteita mitä päälle pistää :) 

Sitten vielä viimenen asia kuluneelta viikolta. 
Pikkuinen Bea vauva <3 
En tiedä kuinka moni lukijoista on Bean tarinaa seurannut, mutta ainakin se mua kosketti paljon, vaikka en kyseistä perhettä tai vauvaa tunnekkaan.
Bea siis syntyi käytännössä kuolleena ja aivojen magneettikuvauksissa todettiin, ettei tytöllä käytännössä olisi  minkäänlaista aivotoimintaa.
 Joka päivä sitä miettii kuinka rankkaa se olis, jos omalle kohdalle sattuis :'( Vaikka sillonkin se oma lapsi on maailman tärkein ja sen kanssa jaksaa taistella vaikka läpi harmaimmankin kiven <3
Yhtenä iltana sytytin jo Bealle hautakynttilän, kun jokapaikassa luki, että Bean elämä on ohi. 
Luojalle kiitos, että niin ei ainakaan vielä oo tapahtunu, vaikka moni niin luulikin. Edelleen täällä poltetaan Bealle kynttilää joka ilta, mutta ei enään hautakynttilää :) Toivottavasti tuo pieni ihminen jaksaa taistella <3 


Jotta postaus olis varmasti mahdollisimman pitkä, niin kyselen vielä täältäkin onko kenelläkään mahdollisella lukijalla myynnissä 50/56 koossa olevaa toppahaalaria? Värinä mieluiten valkonen, beige, ruskea tai joku muu neutraali väri. Jos hinnat ei mitään törkeitä niin mulle saapi laitella kommentteihin viestiä mahdollisista haalareista. Koitan välttää uutena ostamista :) 

Kiitos, jos joku jakso lukee näinkin pitkälle :D 
Nyt koulutehtävien pariin! :P 

- Crista-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)