3. syyskuuta 2014

Leivinuunin maalausta :)

Maalailin tuossa muutama viikko takaperin meidän leivinuunin. En yhtään tykänny sen väristä ja jo viime talvena ehdotin maalausta. Tuo komeempi osapuoli ei tuntunut oikeen lämpenevän ajatukselle ja vastaus olikin aina, että " ei sitä nyt voi maalata kun sitä lämmitetään ". Noh tottahan se oli. Kasvatin kärsivällisyyttäni ja odotin kesänkiireetkin alta pois ja rupesin uudestaan puhumaan asiasta. Sekä mies, että appiukko molemmat sanoi että ne ei aijo puuttua projektiin ollenkaan, että ihan yksin ja omalla vastuulla saan hommaan ruveta :D

Ja niinhän mä rupesinkin ;) Kävin hakemassa K-raudasta Teknoksen superlateksia 9 litran pöntön, muutaman sudin ja lopuks Prismasta Imex tehopuhdistusainetta, jolla saa mm. noen poistettua. Tarvikkeet tuli aika kalliiks, mutta lopputulos olikin sen arvonen!


Teknos Superlateksi 9l 145€ K-raura. Kuva lainattu googlesta.
Imex Tehopuhdistaja, Prisma n.19€


Alotin projektin harjaamalla koko uunin auton lumiharjalla. Sitten ei muutakun teippaushommiin (jota vihaan joka projektissa yhä enemmän ja enemmän). Lopuks tuosta luukun yläpuolelta poistin tuon noen pois.
Vanha karmea leivinuuni :D
Ja sitten eikun maalaushommiin!
UUSI IHANA UUNI<3
Uunin maalasin kahdesti, lukuunottamatta luukun ympärystä, jonka maalasin kolmesti. Ja voi että mä tykkään omasta käden jäljestä :) Ja sainhan mä myös hyvää palautetta epäileviltä suvun miehiltäkin ;) Oli siis kallis, mutta sitäkin kannattavampi projekti :) Mitä te mahdolliset lukijat tykkäätte? :)

-Crista-

8 kommenttia:

 1. Hei! Itsellä on uuni vasta tekeillä, mutta siihen olisi tarkoitus sutia maalia päälle, kunhan se valmiiksi saadaan. Onko sinulla antaa mitään viime hetken kikkoja aiheeseen liittyen? :) Mielenkiintoinen blogi, jään seuraamaan. :)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa että olet löytänyt blogiani lueskelemaan! :)
  Oikeestaan mitään ihmeellisempiä viime hetken vinkkejä en keksi muutakun sen että itse koin maalamisessa lakkapensselin olevan kaikista parhain suti kyseiseen hommaan. Alussa yritin muillakin, mutta se jatkuva karvojen nyppinen ärsytti ja laadukas lakkasuti oli ainoa mistä ei karvoja irtoillut.:)
  Kertaakaan en ole vielä uunia lämmittänyt maalaamisen jälkeen, joten vielä en tiedä kuinka uuni reagoi. Tuo Teknoksen superlateksi maali kestää hyvin 120 astetta ja sitä suosittelivat eniten kaikkialla, joten sitä kannattaa käyttää vaikka hintavaa onkin. :)
  Tsemppiä uuniprojektiin! :)

  VastaaPoista
 3. Onkohan kestänyt miten lämmitystä tuo maali? :)

  VastaaPoista
 4. Cri sta on tehnyt hyvän maalivalinnan,kestää ja pysyy kyseisesissä pinnoissa.Maalailin kesämökin uunin ja palomuurin,samoin saunan palomuurin muutama vuosi sitten,hyvin ovat kestäneet.

  VastaaPoista
 5. Cri sta on tehnyt hyvän maalivalinnan,kestää ja pysyy kyseisissä pinnoissa.Maalailin kesämökin uunin ja palomuurin,samoin saunan palomuurin muutama vuosi sitten,hyvin ovat kestäneet.

  VastaaPoista
 6. Onko maali kestänyt myös uunin suuluukun ympärillä olevissa tulitiilissä?

  VastaaPoista
 7. Hei,

  Kionnostaisi miten on kyseinen maali pysynyt tuossa uunin suuluukun ympärillä, syvennyksessä olevisss tiilissä.

  VastaaPoista
 8. minuakin kiinnostaisi maalin pysyvyys....120 astetta leivinuunin lämpötilaksi todella vähän.jos maali maksimissaan vaan sen kestää.-ninni-

  VastaaPoista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)