2. maaliskuuta 2015

Ristiäiset

 Viime postauksesta onkin jälleen kulunut melko pitkä aika. Siispä nyt, kun molemmat lapset on nukkumassa ajattelin pitkästä aikaa istua alas omien juttujen pariin ja kirjottaa postauksen ristiäisistä. 

Ristiäiset pidettiin 21.2.2015 meidän oman kylän seurakuntalolla. Kovasti oltaisiin haluttu pitää itse kastetilaisuus kirkossa, mutta eihän meidän kirkko tietenkään oo talvikuukausina käytössä. 
 Jokatapauksessa.. olisipa pikkuneiti kastettu vaikka kotona tai kuusenjuurella, olisi se silti yhtä ikimuistoinen päivä varmasti meille jokaiselle n. neljällekymmenelle hengelle, jotka oltiin kokoonnuttu yhteen tuona päivänä.

Ja kuten arvata saattaa nimihän meillä oli salassa kaikilta kastehetkeen saakka. Nimivalinta ei ollut meille mitenkään helppo ja yhteisymmärrykseen päästiinkin aikalailla vasta samalla viikolla kun ristiäiset pidettiin. P ehdotti ainakin Alinaa, Eveliinaa ja Aamua. Omia ehdotuksia puolestaan oli Aada, Ada, Ava, Aava, Saga. Eveliinan hylkäsin heti, koska meidän suvussa naisilla on -liina päätteiset toiset nimet ja niin halusin myös tälle tulevan. Aamu ei vaan taipunut mun suuhun, eikä oikeen Alinakaan, mietinkin josko siitä saisi toisen nimen Aliina. P taas ei suostunut mun Avaan eikä Aavaan, koska meidän kesällä syntyvän varsan emän nimi on Ava. Kuulemma tulis aina mieleen nimestä hevonen. Sagasta P sai myöskin mieleen vaan hevosen. Aada ja Ada ilmeisesti olis ihan kelvannutkin, mutta ite rupesin empimään niitä, koska nykyään joka toinen on Aada. 

Niimpä yks ilta, kun telkkaria katottiin P sen keksi. Innostuin siitä nimestä heti ja haluttiin vielä muokata sitä niin, että se liittyy myös mun nimeen. Tästä keskusteltiinkin sitten papin kanssa saako edes koko nimeä antaa ja jouduttiin soittamaan nimilautakunnat ja maistraatit läpi ennenkun pappi suostui kastamaan tytön meidän valitsemalla nimellä.

Toinen nimi oli kuulemma täysin mun vastuulla. Ja se edellämainnittu -liina pääte sinne oli saatava. Suvussa on jo mun siskolla ja sen tytöllä nimi Eveliina. Mulla puolestaan toinen nimi on Pauliina. Ja toinen mun sisko, sekä Lumi on molemmat Karoliinoja. Nyt halusin jo jotain uutta. Mielessä pyöri Emiliina, Adaliina, Adeliina, Ameliina, Seliina. Ja niistä sit valitsin vaan parhaiten etunimen kanssa yhteensointuvan. 

Näiden nimikiemuroiden jälkeen rakas tyttömme kastettiin 
Taica Adeliinaksi <3




Ristiäisiin halusin tiettyjä kukkia ja Anoppini loihti mun toiveiden mukaisesti aivan äärettömän ihanan kimpun sekä kastepöydellä, että lahjapöydälle. Pienemmässä kimpussa oli myös helmiä ja pitsiä. 
Pitsi, helmet ja harsokukat olikin ristiäisten pääteema.  


Isosiskolla meni melkosen lujaa kesken kastetoimituksen, kun ei saanu huomioo :D 

Kaksi pientä prinsessaa. Lumi ja kummityttö Peppi 

Kastetilaisuuden jälkeen oli kahvittelu hetki, jonne aamulla loihdittiin siskosten kesken pari kakkua. Pinkkiin täytekakkuun laitettiin täytteeks mansikka-lime ja marjakakun välissä oli mustikka-vadelma kerros ja valkosuklaa kerros. Nam! Oli hyvää!

Lisää kuvateksti

Voileipäkakut näihin kekkereihin tilasin ihan leipomosta ja totesin, että kyllä Lumin kummisetä osaa tehdä tuplaten parempaa, ja se saa tehdä seuraavin kemuihin voileipäkakut. :)


Sitten vielä hieman lahjapöytää. Taica sai niin ihania lahjoja, että kyllä sen kelpaa niitä isompana omassa kodissakin pitää esillä. :) 



Kastehelmet 

Pyysin Taicalle ristiäislahjaks myös jotain mikä ei oo niin tyypillistä kultasepänliike tavaraa.
Ja toi Nukkumatti lamppu kyllä ylitti mun toiveet ihan täysin. Toi on niin ihana! <3 

Lisäks Taica sai samanlaisen kaulakorun timanttisormuksineen, minkä Lumi sai omissa ristiäisissään. 

Huomenna oliskin sitten Lumin 2v synttärit ja ajattelin tehdä siitä huomenna kuvapostauksen, ehkä mukana myös 2v neuvolakuulumisia :) 

- Crista -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)