3. maaliskuuta 2015

Hyvää syntymäpäivää Lumi!

Niin se aika vaan kuluu. Oma rakas pieni tyttöni täyttää tänään jo kaksi kokonaista vuotta!
Kahteen yhteiseen vuoteemme on mahtunut jo paljon. Ollaan naurettu, itketty, kiukuteltu, halittu ja ennen kaikkea opittu toinen toisiltamme. 

Ensimmäistä kuvaa katsoessa, tulee paljon muistoja mieleen. Päällimmäisenä ensimmäisen oman lapsen saaminen ja totuttelu sanaan äiti, joka sai 03.03.2013 kello 03:30 täysin uuden merkityksen. 

Siinä se äidin oma pikkuinen nukkua tuhisee ensimmäisiä uniaan mahan ulkopuolella. Kokoa tuolla nyytillä oli 49cm ja 3265g
Tähti Vauva, niinkun pipossa lukee ;)

Siitäpä se neiti kovaa kyytiä lähtikin kasvamaan. Huikeita etappeja puoleen vuoteen mennessä oli tietenki ristiäiset, kiinteiden alotus ja istumaan opettelu.  

Puolivuotiaan Lumin neuvolakortissa lukee näin;
Tyytyväisen oloinen tyttö. Motoriikka etenee hyvin. Kallo ja aukileet normaalit. Kasvaa pituutta tasaisesti, paino lähtenyt korjaantumaan myös. Pituutta 68,6cm ja painoa 6810g.
 
Ensimmäisiä kertoja puoli-istuvassa asennossa, josta kovasti koitti kammeta pystyyn.

Ekaa kertaa istumassa ilman tukee!

Ensimmäinen kokonainen talvi toikin mukanaan kaikkee ihan uutta ja ihmeellistä; 
Ensimmäinen pulkkareissu, ensimmäinen joulu ja uusvuosi, ensimmäiset askeleet, ensimmäiset ihka omat synttärit. Päiväkotikin alotettiin pikkuhiljaa ja valitettavasti mukaan mahtu myös se ensimmäinen korvatulehdus.  
Korvatulehduksesta huolimatta meidän ensimmäinen yhteinen talvi oli mitä ikimuistosin :) 

 1 v neuvolassa korttiin on kirjotettu näin; 
Korvatulehduksen sairastanut. Ryhmiksessä hoidossa. Tukea vasten seisoo, tuettakin hetken. Hyvin kasvaa. Sanoja "äiti" "oho" "auts". Pituutta 78cm ja painoa 10.030g

Eka pulkkareissu
Ensimmäistä joulua odotellessa :)
Lumin 1v synttäripäivä :)
Ennen kun Lumi osas kävellä ajattelin koko ajan, että voikun se osais jo kävellä. Noh, kun se sitten oppi käveleen ajattelin, että oppispa se jo puhuun ja syömään ihan ite. Seuraavat puolivuotta meni ja oppihan se syömään ite. Sanavarasto myös laajeni muutamilla sanoilla. 

1,5v neuvolassa kirjotettiin näin;
Iloinen tyttö. Kasvanut ja kehittynyt hyvin. Juuri sairastanut korvatulehduksen. Sanoja tulee ja liikkuu aktiivisesti. Omatahtoinen. Kiinnostunut ympäristöstään. Pituutta 85cm ja painoa 11,300g

Siinä n. 1v 1kk välipalat alko meneen suuhun täysin ilman avustusta.

Kesä 2014 ja ensimmäiset rantaleikit <3Puolestatoistavuodesta kahteen ikävuoteen on aika mennyt melko reippahasti.  Mutta varmasti yks tärkeimmistä asioista tuona aikana on se, että Lumista tuli isosisko ihanalle Taica tytölle <3
Lumista on kuoriutunu esiin erittäin tempperamenttinen pikku prinsessa. Kahden vuoden uhma on myös tullu esiin vähän turhankin paljon. Tällä hetkellä ihan ehdottomia lemppareita on pulkkailu ja titinallet. Titiä vois tuijottaa aamusta iltaan. Lumi osaa nykyään juosta, syödä ite, puhua kolmen sanan lauseita ja myös empatia kyky alkaa pikkuhiljaa näkyä pienissä asioissa. Lumi nukkuu kokonaiset yöt omassa huoneessaan ja mikä parhainta, se itse tietää, koska alkaa väsyttään ja rupee keräileen unikavereitaan. Tuttipullo jätettiin täysin kokonaan pois pikkusen vajaa puolentoista vuoden ikäsenä ja tutin käyttöä rajotettiin ennen joulua niin, että sitä sai käyttää ainoostaan nukkuessa. Nyt kun se kaks vuotta on tullu täyteen, aijotaan viedä tutti "karhunpoikasille" metsään.  Tästä tulikin mieleen minkä ikäsenä Teillä on jätetty tutit ja pullot pois, tai minkä ikäsenä ootte suunnitellut ne jättävänne?
Lumi käy potalla päiväkodissa, mutta kotona se ei siihen suostu kirveelläkään. Seuraava etappi mitä nyt odotan Lumin kohdalla on kesä ja vaipattomuus. Tarkotus olis päästä vaipoista täysin eroon ihan viimestään kolme vuotiaana. Mitenkäs tämän asian suhteen Teillä? Koska meinaatte saada omat lapset kuiviksi tai mikä on se tavoite johon pyritte?

Lumin kaks vuotis neuvolassa ei ollut neuvolakorttia mukana, koska neuvolantäti tekikin 2 vuotis tarkastuksen yllättäen Taican neuvolan ohessa. Pituutta Lumilla oli 91cm ja painoa 11,600g. Neuvolan tätin ainoa huolen aihe oli paino hidas nousu. Ohjeiksi saatiin rasvattomien tuotteiden lopettaminen ja tilalle vaihtaa kevyt tuotteet. Kevyt levitteet pitää kuulemma Lumin osalta jättää pois ja siirtyä rasvasempiin rasvoihin. Mitä mieltä Te tästä ootte?
Omaan korvaan kuulostaa aika oudolta. Tämän ikäsenähän jo aletaan oppimaan niitä ruokailutottumuksia ja totuttuihin tapoihinhan on hyvin vaikee tehdä muutoksia sitten vanhempana. Lumilla ei kuitenkaan kylkiluut paista läpi joten aijon jatkaa sen ruokavalioo ihan samanlaisena kun tähänkin asti.Joskus pienetkin asiat ottaa pattiin!!


Tämä postaus onkin mukava tulostaa ja jemmata Lumin muistojen laatikkoon. Saa sitten vanhempana lukea pienen osan ensimmäisestä kahdesta vuodestaan :) 

Hyvää syntymäpäivää siis Lumille! <3

- Crista-

1 kommentti:

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)