20. tammikuuta 2015

Pähkinän neuvolalääkäri ja ristiäisvalmisteluja

Tänään tosiaan oltiin ensimmäistä kertaa neuvolalääkärissä pähkinän kanssa.
Pikkunen kasvaa hienosti, mutta lääkäri epäili, että neuvolantäti oli mitannut pituuden tänään väärin. (Suluissa nyt/ syntymämitat.) Painoa on kertynyt syntymän jälkeen yhteensä 485g, (3980g / 3495g) pituutta tullut olevinaan vaan 3cm (53cm/ 50cm) ja päänympäryskin oli saanut jo muutaman sentin lisää (36.1cm/33cm).
Koitin myös tulkata mitä neuvolakorttiin oli kirjotettu;
Normaali kasvu, pituusmitassa virhettä? Aukile ja päänmuoto normaali. Iho siisti. Vatsa normaali. Nielu siisti. Moro + Askellus - ( silmistä puhutaan jotain mistä en saa selvää, +/+ ) Seuraa katseella shakkiruudukkoa 180 astetta. Lonkat terveet +/+. Normaali neuvolaseuranta.

Ja niinkun jo raskausaikana tänne kirjotin, että raskaudet oli täysin erilaisia. Lumin odotus pitkäveteistä.. raskausmyrkytystä, jäätävää painon nousua, turvotusta, kohonneet verenpaineet jne. Ja tämä taas oli ihan kun en olis raskaana ollukkaan, ainakin nyt jälkikäteen on semmonen olo, etten muista hajoilleeni oikeestaan mistään. 
Lumi kun synty sitä sai koko aika vaan kanniskella, se EI viihtyny missään muualla kun sylissä. Kolmen kuukauden iässä koliikkikeinusta oli suuri apu, vaikka ei Lumilla kylläkään koliikkia edes ollut. 
Olin varautunu siihen, että tuun oleen tosi väsyny, kun tää pikkunen syntyy ja alkaa valvottaan yöt. Kaiken lisäks pitäis jaksaa nyt olla vielä päivät esikoisenkin kanssa. 
Luojalle kiitos, tää lapsi on ilmeisesti aivan toista maata kun siskonsa! 
Kiltti kun mikä, nukkuu yönsä hyvin. Ollaan nukuttu jopa jo yks kokonainen yö! Normaalisti herätään suunnilleen kerta yöhön noin kolmen aikaan. Todellakin koputan tällä hetkellä puuta :D 

Mutta nyt päästään aiheeseen ristiäiset. Lumin ristiäisiä en oikein edes jaksanu järjestellä, koska olin niin väsyny. Kutsutkin lähetin tekstiviestillä, lähimmille sukulaisille ei tarvinnu tehdä edes sitä, koska ne oikeestaan ne järjestikin ja päätti melkeinpä päivänkin. Nyt on ollu ihan huimasti virtaa ja kutsukortitkin oon jopa saanut tehtyä. 

Kortin kansi 

Sisäpuolelle kirjotettiin teksti;

Kaikki on vinksinvonksin
tai ainakin heikunkeikun.
Arvaas oikun eikun,
kuka oon, joko arvaat sen?

Ullan nimi on Ulla
nimi toinen vain on mulla
Jos et millään arvaa
sanon suoraan sulle sen. :)Kastemekko, jossa pähkinä kastetaan on Pekan suvun mekko, jonka sen mummo on aikoinaan tehny. Musta se on jotenkin niin ihanan ( köh köh myös meidän sisustukseen sopivan ) maalaisromanttinen pitsimekko :) Otin mekosta vaan sinisen kauluksen pois ja laitoin tilalle uuden rusettinauhan. Pitää vielä tosin pestä mekko ennen ristiäisiä.
Pitkän tovin jälkeen sain myös Pekan miettiin kummeja ja kaikki jopa suostu ketä pyydettiin. Kukapa noin ihanan pikku prinsessan kummiudesta vois edes kieltäytyä <3

Nyt olis enään keksittävänä mikä lapselle nimeks?
 Onko se jonkun tietyn nimen näkönen? 


Tilasin molemmille tytöille mekot pariviikkoo sitten netistä. Aah mä niin rakastan pikkusia prinsessamekkoja! <3

Lumin mekko


Pähkinän mekko
Eikös vaan ookkin ihanat?

Nyt taidankin alkaa suunnitteleen tarjoilupuolta ja pöytäkoristeita. :) 
Ps.olis mukava saada ehdotuksia mistä voisin kirjottaa. Onko jotain erityistä mitä haluaisitte tietää?

- Crista -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)