13. marraskuuta 2014

rv 35+1

Tänään tuli taas käytyä neuvolassa. Oli melko pikanen käynti, nyt kun käyntejä on niin tiuhaan tahtiin. Neuvolantäti oli melko huolestuneen olonen kun näki mun turvonneet nakkisormet :D Turvotus on siis saapunut jälleen ja sen kyllä huomas painossa tänään! Tänään piti ensimmäistä kertaa jo ottaa sormuksetkin pois, ettei niitä vaan jouduta leikkaamaan pois. Verenpaine oli myös vähän koholla. Omasta mielestäni paineet kuitenkin ihan ok, enkä oo niistä läheskään niin huolestunut mitä neukku täti oli. Sain kotiin verenpainemittarin lainaan ja sillä mittailen paineita ainakin seuraavaan neuvolakäyntiin saakka. Pissa oli onneks ihan puhdas, joten tuskin tässä nyt mistään alkavasta raskausmyrkytyksestä on kuitenkaan kyse. Kuunneltiin sydänäänet ja sf mittaa mitattaessa kysyin, onko neukku tätin mielestä vauva laskeutunut, koska itestä on tuntunu parina päivänä siltä kun maha ois tipahatanu. Mittaa ei saatu kun 0,5cm lisää kahden viikon takaseen mittaan, joten neukkutätikin totes, että todennäkösesti laskeutumisesta johtuu. Ehkä se vaavi sieltä tulee pian! <3 
Puhuttiin vielä lopuks neuvolassa välilihan venyttelystä. Kuulosti aika.. noh.. ei niin mun jutulle :D Tuntuu että tällä tätillä riittää aina jotain erilaisia jumppa -ja venyttelyohjeita kaikkiin eritilanteisiin! No jollekin se voi tuntua omalta jutulta ja onhan se hienoo, että kaikkia keinoja ja mahdollisuuksia esitellään! 

Tässäpä vielä arvojen vertailuna viime käynniltä ja tämän päivän neuvolakäynniltä. 

rv: 35+1 / 33+2
painon muutos: +1200 / 200
turvotus ++ / -
verenpaine: 125/83 / 123/67
pissa: puhdas / puhdas 
sf: 34,5 / 34 
tarjonta: rt / rt 
syke: + / +
liikkeet: ++ / ++

Jatkuvan nuhani takia käväsin samalla arvauskeskus lääkärillä kattomassa poskionteloni ja tulehdushan siellä jälleen oli. Vaihtoehtona oli ottaa huuhtelu tai antibioottikuuri ja itsekkäänä otin lääkkeet, koska pelkään niin paljon sitä huuhtelua! Onko täällä joku jolle on se tehty? Millanen oli kokemuksena?

Huomenna ollaankin Lumin kanssa kaksin koko päivä kotona ja ajattelin vihdoin pakata ne sairaalakassit valmiiks. Ei oo enään pitkä aika laskettuun aikaan ja silti kaikki on vielä ihan vaiheessa! 
Huomenna sitten postausta sairaalakassin sisällöstä :)
Mukavaa loppuiltaa kaikille!

- Crista -

4 kommenttia:

 1. Hei! Sinut on haastettu blogissani, mikäli vain jaksat tässä vaiheessa osallistua. :)

  VastaaPoista
 2. Haa mullakin on haaste sulle mun blogissa, jos jassat/kerkiät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos myös sulle Meri haasteesta! Täytyykin mennä äkkiä vilaseen mimmosen haasteen oon saanu :P

   Poista

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)