19. huhtikuuta 2015

Kahden suklaan piirakka

Kuluvalla viikolla- käsite on hieman laajentunut näköjään mun mittakaavassani, mutta parempi kai myöhään kun ei millonkaan. :)

Tosiaan kokeilin jo pääsiäisenä siskoni kanssa tätä Kahden suklaan piirakkaa, tai niinkun jotkut sanoo Kinderpiirakkaa. Ihan överi rasvasta ja makeetahan tää on, mutta se hyvä puoli tässä on, että makeen himo lähtee helposti pois ja pitkäks aikaa! 
Vaikka pääsiäiseen tää ehkä enemmän mielletään, niin musta tää kelpaa kyllä oikeestaan vuodenaikaan mihin hyvänsä. 

 Kuva lainattu Pirkan sivuilta, josta itse ohjeenkin olen napannut. 
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/kahden-suklaan-piirakka/


Kahden suklaan piirakka
25 palaa   -  60 min

Pohja
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g voita
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta 
2 tl leivinjauhetta 
2 dl maitoa

Voikreemi
150 g voita
1 tl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria 
1 rkl vettä

Pinnalle 
200 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
2. Sekoita kuivataineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä pohjataikinan turhaa sekoittamista.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
4. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Mausta vaniljasokerilla. Seoita tomusokeri voin joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle nuolijan tai lastan avulla. 
5. Sulata maitosuklaa mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Levitä sulatettu suklaa voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.
6. Leikkaa halutessasi piirakan reunat pois, jotta saat siistejä leivospaloja. 


Mukavia leivontahetkiä <3

- Crista -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun piristit päivääni kommentoimalla! :)